Autozetels reinigen: kies voor een vakman!

Leren autozetels zijn comfortabel, het geeft een mooie uitstraling en met de juiste tips zijn leren zetels reinigen een fluitje van een cent. Bovendien is het belangrijk dat je voor leren zetels reinigen de juiste producten en materialen gebruikt.

Leren autozetels stofzuigen

Het is belangrijk dat vooraleer je de zetels effectief gaat reinigen dat je de auto eerst goed stofzuigt. Je maakt de oppervlakte op deze manier al zo proper mogelijk. Het meeste vuil is op deze manier al verdwenen, daarna kan je met een microvezeldoek aan de slag. Als je een hulpstuk met een smalle zuigmond hebt kan je mooi tussen alle gaatjes en spleetjes en van de auto stofzuigen, zo blijven er geen vervelende kruimels over. 

De microvezeldoek

De meeste mensen zouden instant opteren voor een zeemvel, maar voor leren autozetels te reinigen kan je toch beter kiezen voor een microvezeldoek. Waarom is een microvezeldoek beter? Als je een zeemvel gebruikt gaan alle kleine vuildeeltjes, zoals kruimels, zand en stofresten tussen de autozetels en het zeemvel in blijven zitten. Ze worden niet opgenomen in het zeemvel en zo kan je de autozetels door middel van wrijving beschadigen. Dat willen we natuurlijk niet, daarom kan je beter gaan voor een microvezeldoek. Deze nemen het stof en alle kleine vuiltjes op en zo ontstaat er geen schurend effect op de leren autostoelen.

De juiste producten zijn een must voor leren autozetels reinigen

Je hebt het misschien nog niet in huis, maar ook voor auto’s bestaan er specifieke producten om je interieur te reinigen. Zo bestaat er onder andere een lederreiniger. Leren autozetels reinigen doe je dan ook best hiermee. Andere producten zorgen vaak voor vlekken die je er nooit meer uit de leren zetels krijgt. Ook ga je best niet aan de slag met een allesreiniger of andere middelen die toevallig nog in je kast staan. Hier doe je vaak meer kwaad dan goed mee. 

Gespecialiseerde melk

Melk voor je auto? Ja, er bestaat gespecialiseerde melk voor het reinigen van autozetels/autostoelen. De gespecialiseerde melk breng je best aan op de microvezeldoek, zo kan je hier ook weer krassen voorkomen. En vervolgens wrijf je met de kleine hoeveelheid die op je microvezeldoek zit in cirkelvormige bewegingen over het oppervlak van de leren zetels. Je zorgt er op deze manier voor dat het leer gevoed wordt, soepel blijft en bovendien langer meegaat. 

 

Lijkt het je toch geen goed idee om zelf aan de slag te gaan met leren zetels reinigen dan kan je altijd beroep doen op Morel Car Cleaning. Wij gaan professioneel aan de slag met het reinigen van jouw leren zetels. Wij volgen een compleet stappenplan waardoor je de auto als nieuw terug krijgt. Heb je nog vragen of ben je benieuwd naar onze prijzen, neem dan snel contact met ons op via het contactformulier of bel ons. 

autobekleding reinigen

Stel een vraag

Call Now Button